Overzicht 2020 nieuwe ooievaartjes in Amsterdam

Uitgelicht

Plaats de cursor op de foto om de slide show te onderbreken. Zodra je de cursor van de foto afhaalt gaat de show weer verder. Bij (meeste) tablets en phones: tik met je vinger op de foto om de show te onderbreken. Tik daarna buiten de foto en de show gaat weer verder.

Vanaf 22 mei houden we weer bij hoe het met de ooievaartjes op de diverse nesten in Amsterdam is gesteld. Vanaf die dag wordt ook de mailbox weer bijgehouden.

Lees verder

Jongen in Amsterdam

Hoeveel jongen er op een nest zitten wordt meestal pas in de loop van een aantal weken duidelijk. Je denkt bijvoorbeeld dat er twee zijn en dan na een paar weken zie je opeens nog een derde koppie. Ook sneuvelen er jongen in de loop van het seizoen.De lijst is dan ook onder voorbehoud. Aanvullingen en correcties kun je per mail melden.

Stand van zaken per 14 06 2017

Amstelpark 2
Diemerbos 1
Frankendael 2
Kalfjeslaan 1
Roeterseiland (Plantage Muidergracht) 2
Vondelpark 3
Natuurpark Vrije Geer 3
Zaaiersweg 2
Lees verder

Ooievaartjes Plantage Muidergracht niet geringd.


foto © 2016 Paul Koene

Op het nest Plantage Muidergracht zitten twee jongen. Ze hebben vanuit hun hoge positie een riant uitzicht op Artis en kunnen zo precies zien waar hun ouders een groot deel van de dagelijkse kost vandaan halen. Op dinsdag 28 juni zouden ze worden geringd. Dat is niet gelukt. Zelfs de imposante magirusladder van de brandweer kwam vier meter tekort en kon het nest niet bereiken. Zie het videoverslag van Folia en het blog photostories

Foto ooievaar Plantage Muidergracht

Niels Jonker stuurde ons deze mooie foto van ‘zijn’ ooievaar aan de Plantage Muidergracht met wat informatie.

In het gebouw is onder andere IVAM gevestigd: het duurzaamheidsadviesburo van de Universiteit van Amsterdam. Eén van de projecten waar IVAM op dit moment aan werkt is het rekeninstrument ‘BiodiverCity’ waarin een biodiversiteits-prestatiescore wordt bepaald voor nieuwbouw en renovatieplannen voor woonwijken en bedrijventerreinen. Hiermee kan de waarde van biodiversiteit worden beschouwd in context met andere duurzaamheidsaspecten. “Bij IVAM zijn we enorm trots dat de ooievaar ons heeft uitgekozen, en we beschouwen het als een kroon op ons biodiversiteitswerk!”